Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - ZZVV 1 (regulier) op 19 okt.. om 14:30

Prima start CSVC in Dedemsvaart.

Was SCD '83 een aantal seizoenen terug nog een zeer geducht tegenstander voor CSVC, in de openingswedstrijd van deze competitie had CSVC er geen kind aan. De uiteindelijke 0-3 eindstand was dan ook meer dan verdiend. De Coevordenaren hadden de volle negentig minuten controle over de wedstrijd. Met name aanvallend liet de thuisclub niets zien mede daar de gehele CSVC defensie er prima uit zag.

In de tiende minuut kwam CSVC op voorsprong toen Justin Regtop een keurige aanvalsopzet beheerst afrondde. Bij SCD '83 liep het steeds minder en kreeg het bovendien geen vat op het prima spel van CSVC. Binnen het half uur viel de 0-2. Justin Regtop ontsnapte aan de SCD '83 defensie maar werd neergelegd in het strafschop gebied. Regtop nam de strafschop zelf en schoot de bal zelfverzekerd in de rechterbenedenhoek. Vervolgens kreeg CSVC de mogelijkheid om het duel nog voor rust te beslissen doch dat liet men na.

Na rust werd het spelbeeld allengs minder. CSVC koesterde de voorsprong en was alert in de defensie zodat de thuisclub ook na rust niets klaar stoomde. CSVC kreeg steeds meer ruimte maar de bekende onzorgvuldigheid sloop er weer in zodat de thuisclub nog steeds een sprankje hoop hield. Halverwege de tweede helft leek het doek te vallen voor de thuisclub toen Dylan Huizing in een uiterst fair schouderduw duel zijn directe tegenstander wegzette en ongelooflijk hard raak schoot. Scheidsrechter Rotmensen uit Schoonebeek zag er echter een overtreding in keurde de treffer af. Het was uiteindelijk wederom Justin Regtop die een goed uitgevoerde aanval met een hard schot tot een treffer promoveerde.

Zo kende de ploeg van trainer Reinoud Haak een goede start en heeft het komende zaterdag thuis tegen SVN '69 de kans om daar een vervolg aan te geven en zo een goede basis voor deze competitie te leggen. SVN '69 verloor haar openingsduel met maar liefst 1-8 van het Asser Achilles '94.