Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - ZZVV 1 (regulier) op 19 okt.. om 14:30

CSVC koploper na winst in Emmen.

Door zelf met 1-2 van sc Angelslo te winnen en het puntverlies dat Vitesse '63 in Tiendeveen opliep is het Coevorder CSVC twee wedstrijden voor het eind van de competitie de nieuwe lijstaanvoerder. De zege in Emmen kwam overigens zeer moeizaam tot stand.

CSVC voetbalde eigenlijk de hele wedstrijd een klasse beter dan gastheer Angelslo maar wist dit niet in de score uit te drukken. De opbouw vanuit de defensie was bij CSVC uitstekend verzorgd maar aanvallend stokte het continu. Veelal deugde de eindpass niet dan wel was men niet rigoureus genoeg in de afwerking. De beste kans in de eerste helft was voor de hardwerkende Niels Santing die echter naast het lege doel kopte. Ook Bram Maes had CSVC op voorsprong kunnen zetten maar schoot een uitstekend teruggetrokken bal van Dylan Huizing tegen een op de doellijn staande verdediger op. Vrije trappen, met de vrij harde wind mee, waren aan CSVC niet besteed, vanghek werk. Het enige echte schot kwam van Niels Santing die kiezel hard net over de deklat schoot. De thuisclub kreeg de eerste helft ook een mogelijkheid om te scoren maar CSVC doelman Rogier Assen voorkwam erger.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een vanuit de defensie goed opererend CSVC dat aanvallend tekort kwam. Zo schoot Dylan Huizing vrij voor de doelman over en naast. Zoals gebruikelijk in voetbal wordt dit door de tegenstander afgestraft. Hoewel sc Angelslo zich eigenlijk geen kans wist te scheppen tegen de hechte CSVC defensie kwam men toch op voorsprong. Een wanhoopsschot vanaf links schampte een CSVC verdediger en verdween, onhoudbaar voor doelman Assen, in de verre hoek. De wedstrijd leek hierdoor voor CSVC op een debacle uit te draaien. Middels een zeer fraaie treffer stond CSVC echter nog in dezelfde minuut weer op gelijke hoogte. Vanaf rechts werd de bal een keer of drie, vier breed gelegd waarop de vanaf links inkomende Justin Regtop met een streep van een schot de bal in de verre hoek liet verdwijnen. De uiterst fraaie gelijkmaker loste aanvallend echter niets op. Het bleef zo moeizaam als het was. Met nog tien minuten op de klok leek het op een gelijkspel uit te draaien en de strijd om de titel beslist. De CSVC trainers Kosters en Jongbloed brachten Erwin Brinker nog in als pinchhitter en zowaar. Twee minuten voor tijd was het Brinker die van dichtbij de Angelslo doelman wist te passeren en leek de zaak beslist. Scheidsrechter R. Wijnstra uit Drachten had al een paar gele kaarten getoond voor commentaar op de leiding en deed dat ook direct na het doelpunt van CSVC. Voor de betreffende sc Angelslo verdediger betekende dat echter z'n tweede gele kaart en dus rood. Op dat moment ontplofte de boel bij een aantal Angelslo spelers en hoewel een aantal CSVC spelers dapper meehielp om de situatie in de hand te houden voelde scheidsrechter Wijnstra zich bedreigd en staakte de wedstrijd met nog twee minuten reguliere speeltijd en drie minuten blessure tijd te gaan. Zo leek er een zeer vervelend eind te komen aan de verder zeer sportief gespeelde wedstrijd. Maar zie, terwijl de vlaggen al van het veld verwijderd waren, toch kwam het gezelschap terug op het veld en kon sc Angelslo de wedstrijd hervatten met de aftrap. Hoewel CSVC de slotminuten prima onder controle leek te hebben was er in de laatste seconden toch nog een schrikmoment, een soort  "Ajax" momentje, toen een allerlaatste inzet van de thuisclub net naast het doel rolde waarbij doelman Assen als versteend op de doellijn stond. Dat bleef CSVC echter bespaard en kon de volle winst mee naar Coevorden.

Toen ook nog bleek dat koploper Vitesse '63 op een gelijkspel was blijven steken in Tiendeveen was het feest compleet en gaat CSVC de absolute slotfase van de competitie zelf als koploper in. Zaterdag wacht CSVC zeer waarschijnlijk weer een zware dobber in Onstwedde waar de plaatselijke Boys moeten vechten voor een plaats in de nacompetitie.