Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - Nieuw Balinge 1 (regulier) op 25 mei. om 14:30

Opnieuw forse winst voor CSVC

CSVC gaf de 4-0 zege op SVBO een klinkend vervolg door met 5-1 van Tiendeveen te winnen. Daar de mede koplopers Vitesse '63 en Onstwedder Boys ook hun wedstrijden wonnen veranderde er aan de kop van de ranglijst niets. Zoals het er zich naar uit laat zien zal de strijd om de titel en de laatste periodetitel tot de laatste speeldag duren. CSVC kende, zoals meestal, een prima start van de wedstrijd. In de vierde minuut werd dat dan ook bekroond met de openingstreffer. Hilko Koster legde op sublieme wijze een bal achter de Tiendeveen defensie welke door doelman Sander Lubbers opgepikt leek te worden. De snelle Dylan Huizing was echter net een fractie eerder bij de bal en tikte deze over de doelman heen om vervolgens de bal in het lege doel te schuiven. De 1-0 voorsprong werd helaas binnen de minuut weer uit handen gegeven. Een vrije trap van Tiendeveen werd door Daniel van Arkel keurig binnen geschoten zodat CSVC opnieuw kon beginnen. Vooralsnog lukte dat niet al te best daar CSVC na een tegentreffer meestal veel tijd nodig heeft om zich te herpakken. Zo ook in deze wedstrijd. Tiendeveen sprak een hartig woordje mee en CSVC doelman Rogier Assen moest een paar keer zijn kunnen laten zien om erger te voorkomen. Langzaam maar zeker nam CSVC het heft weer in handen en kwamen er ook kansen. Verder dan de binnenkant van de paal kwam men echter niet zodat de rust met 1-1 inging.
Meteen na rust leek Tiendeveen haar slag te willen slaan en drukte CSVC in de verdediging. Meer dan een schot in het zijnet leverde dat echter niet op. CSVC stelde weer orde op zaken en werd weer de aanvallende ploeg. Met resultaat. Dylan Huizing schoot bij de tweede paal, onhoudbaar voor de doelman, de 2-1 binnen. Scheidsrechter Reinders had voor rust nogal wat gele kaarten gegeven en dat werd Tiendeveen speler Ismail Ucan noodlottig toen hij zijn tweede voorgeschoteld kreeg. Daardoor werd het er bij de gasten niet beter op en bovendien bleek de fysieke gesteldheid van CSVC een stuk beter te zijn. De ruimtes werden groter waardoor CSVC meer aan voetballen toekwam en daardoor de druk op de Tiendeveen defensie aanhield. Dit werd dan ook in treffers uitgedrukt. Invaller Erwin Brinker schoot een voorzet van Dylan Huizing hard langs doelman Lubbers en gooide daarmee de wedstrijd op slot. Een prima schot van Rick Bos leverde de 4-1 op en in de slotfase bekroonde Michel Groote zijn goede spel door vanaf randje strafschopgebied ziedend hard de 5-1 in de verste hoek te deponeren.

Volgende week gaat de titelstrijd verder met voor CSVC de uitwedstrijd tegen MSC/Amslod in Meppel.