Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - SJS 1 (regulier) op 4 mei. om 14:30

Forse zege CSVC op SVBO

Hoewel CSVC met een op zich klinkende 4-0 overwinning afsloot was het eigenlijk toch maar een magere afspiegeling van de geboden ruimte en kansen. In de eerste helft kon SVBO fysiek nog wel mee maar na rust ebden de krachten snel weg en had CSVC vrij spel. Daar er over het hele duel gezien veel te veel balverlies geleden werd haalde de wedstrijd het predicaat "goed" zeker niet. CSVC was wel van meet af aan de betere ploeg maar toonde zich weer eens veel te onrustig in de afwerking. SVBO wist dan ook een half uur stand te houden, waarin CSVC de lat raakte en over een leeg doel wist te koppen. Een uitstekende aanval over rechts luidde echter de 1-0 in en het was de van links inkomende Niels Santing die strak de openingstreffer binnen schoot. CSVC probeerde voor rust de marge nog wel te vergrootten maar slaagde daar niet in. Het mocht eigenlijk niet eens klagen dat het met een voorsprong de rust in ging daar doelman Rogier Assen twee keer flink attent moest zijn op inzetten van de altijd gevaarlijke SVBO spits Nick Klingenberg.

Na rust drong CSVC nog nadrukkelijker aan en dat leidde al snel tot een treffer. Dylan Huizing gaf prima voor en Niels Santing gaf met een balletje achter het standbeen langs de SVBO doelman het nakijken. In de fase na de 2-0 rolden er plenty aanvallen op het SVBO doel af maar meer dan een kopbal op de kruising leverde het niet op. Bram Maes was met een fantastisch, verdekt schot vol op de paal nog het dichtst bij de 3-0. Halverwege de tweede helft was het weer raak. Dylan Huizing werd over rechts weggestuurd, was zijn directe tegenstander te snel af, moest lang wachten op aansluiting maar bediende uiteindelijk Bart Turien op maat die vanaf de zestien perfect de 3-0 in de kruising schoot. SVBO wierp de handdoek en CSVC had de score nog aanmerkelijk uit kunnen bouwen maar slaagde daar niet in. Pas in de slotfase viel de laatste treffer. Erwin Brinker kwam alleen voor de doelman maar legde netjes af op Tristen Hiddink die met het scoren van de 4-0 de beloning kreeg voor zijn goede spel.

Door de winst, het betrof een inhaalduel, staat CSVC nu een puntje achter de koploper. CSVC zal de komende wedstrijden zeker mee blijven doen voor de titel maar is nu al wel bijna verzekerd van nacompetitie zodat in elk geval een mooie, spannende slotfase in het verschiet ligt. Zaterdag speelt CSVC wederom thuis en dan tegen Tiendeveen.