Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - Nieuw Balinge 1 (regulier) op 25 mei. om 14:30

CSVC winterkampioen

Door de 2-0 zege op het Meppeler MSC/Amslod wist het Coevorder CSVC zich toch weer aan de kop van de ranglijst te nestelen.

CSVC maakte het zich in dit duel weer dusdanig moeilijk dat er niet van een makkelijke zege gesproken kon worden. Na een wat aarzelend begin kwam CSVC wel vrij snel op een 1-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Hilko Koster tikte Ruben Meijer de bal bij de tweede paal keurig binnen. Gezien het verschil in de stand op de ranglijst leek het de opmaat te zijn voor een doelpuntrijk duel. Na de treffer werd het wedstrijdbeeld in het restant van de eerste helft echter steeds vlakker. Ondanks dat kreeg CSVC best een aantal kansen doch deze werden vakkundig om zeep geholpen. op slag van rust kreeg MSC haar enige echte grote kans op de gelijkmaker maar Jelle Ganzinga schoot vrij voor CSVC doelman Assen naast.

Na rust was er meer activiteit bij CSVC te bespeuren. De gasten uit Meppel kwamen er amper nog aan te pas en het uitbouwen van de score leek voor CSVC slechts een kwestie van tijd te zijn. De kansen kwamen er dan ook wel maar werden, tot afgrijzen van de technische staf, vooralsnog niet benut. Het duurde uiteindelijk tot een minuut of zes voor tijd dat de beslissende tik aan de Meppelers uitgedeeld werd. Wesley Schutten was diep weggestuurd, behield vervolgens goed het overzicht en stelde Dylan Huizing instaat de 2-0 te scoren.

Zo sloot CSVC de laatste wedstrijd voor de winterstop met een terechte overwinning af hoewel de sportieve en door scheidsrechter Henk van Egten goed geleidde wedstrijd zeker aan glans inboette door de gemiste opgelegde kansen en de rode kaart voor verdediger Michel Groote. De stabiele CSVC defensie zal het zeker een paar wedstrijden zonder hem moeten doen.