Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - MSC/Amslod 1 (regulier) op 8 dec.. om 14:30

CSVC in slotfase langs Tiendeveen

Ook op sportpark "De Veenhoek" in Tiendeveen maakte Sinterklaas, met echte, originele zwarte pieten, zijn opwachting. De goedheiligman was echter vrij snel weer verdwenen. Over of het aan het voetbal lag of dat de beste man het druk had is geen melding gedaan. Bestuurslid Rudy Kleine van Tiendeveen zag in het voorwoord van het keurige programmaboekje mogelijkheden voor de thuisclub om de matige resultaten van de afgelopen periode af te sluiten. Tiendeveen kon namelijk weer beschikken over een aantal geblesseerde spelers terwijl CSVC kampte met een wel erg smalle selectie daar in de slotfase zelfs een speler van het vierde elftal ingebracht moest worden.

De eerste helft van de wedstrijd viel er maar weinig te genieten voor de toeschouwers. De aanval van CSVC stond op een eiland terwijl de aanvoer zeer matig was. Ook Tiendeveen had aanvallend weinig in te brengen tegen de CSVC defensie. Zo gebeurde er dan ook amper iets vermeldenswaardig. Toch kon CSVC met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Hilko Koster sneed op slag van rust een vrije trap vanaf rechts met links scherp in. Zonder dat ook maar iemand de bal beroerde vloog de inzet langs de verbouwereerde Tiendeveen doelman Sander Lubbers in de verste hoek.

Na rust ging de thuisclub wel op zoek naar de gelijkmaker maar was, net als CSVC aan de andere kant, veel te onnauwkeurig in het uitspelen van kansen. Daar CSVC zich niet in staat toonde de voorsprong uit te bouwen was het het, zoals gebruikelijk, weer wachten op de gelijkmaker. Deze viel dan ook halverwege de tweede helft toen CSVC doelman Rogier Assen verrast werd door een afstandsschot. Tiendeveen rook vanaf dat moment bloed waardoor de soms pittige maar absoluut sportieve, door scheidsrechter A. Hessler zeer matig geleidde, wedstrijd in elk geval levendiger werd. Tiendeveen probeerde de winnende treffer te forceren maar de CSVC defensie liet zich niet verschalken. Door deze spelwijze kreeg CSVC aan de andere kant nu volop ruimte om weer op voorsprong te komen. Door wederom zeer matig gebruik te maken van de geboden ruimte lukte CSVC dat niet. Michel Groote was met een ziedend schot nog het dichtst bij de voorsprong maar zijn fantastische schot werd even fantastisch over de lat getikt door doelman Lubbers. Met nog tien minuten te gaan leek het weer op een gelijkspelletje, dus puntverlies, uit te draaien. Maar eindelijk lukte er toch nog wat bij CSVC. Hilko Koster stuurde Ruben Meier over rechts weg. Meier maakte nu prima gebruik van de vrije ruimte en passeerde doelman Lubbers met een strak schot in de verste hoek. Hoewel de thuisclub vervolgens nog wel geloof leek te hebben in de gelijkmaker glipte hen toch de wedstrijd uit handen. CSVC deed op dat moment precies wat het moest doen in die fase namelijk scoren. Middels een fantastisch mooi doelpunt gaf CSVC nog enig kleur aan de wedstrijd en besliste tevens definitief het duel. Michel Groote liet vanaf links een geweldige voorzet los welk door Wesley Schutten even fraai ineens in de rechterbenedenhoek werd geschoten.

Door de 1-3 overwinning en de nederlaag van Vitesse '63 bij SCN is CSVC opnieuw lijstaanvoerder. Met de thuiswedstrijd tegen MSC/Amslod nog voor de boeg moet CSVC als "Winterkampioen" af kunnen sluiten maar de echte titel is nog ver weg.