Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - MSC/Amslod 1 (regulier) op 8 dec.. om 14:30

CSVC pakt punt tegen beter SCN

Na het debacle van afgelopen week bij SVBO waar CSVC tegen haar eerste, totaal onnodige, nederlaag opliep en tot overmaat van ramp de eerste periodetitel verspeelde was nu "aloude rivaal" Sport Club Nieuwlande te gast in Coevorden. SCN was door de recentelijke goede resultaten opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst, slechts twee punten achter CSVC , de nummer twee.

In de openingsfase was CSVC beter hetgeen echter ook te maken had met een afwachtend SCN. CSVC profiteerde vrij snel van deze situatie. In een man tegen man situatie zette Wesley Schutten zijn directe tegenstander weg, had vervolgens vrij baan en schoot beheerst de 1-0 langs SCN doelman Lars Koster. Enkele minuten later kreeg CSVC een uitstekende kans om binnen het kwartier op 2-0 te komen maar twee CSVC aanvallers wachten beiden te lang met de afronding. Ondanks de achterstand begon SCN langzaam maar zeker in te zien dat het bij CSVC ook allemaal maar stroef verliep en nam steeds meer het initiatief over. CSVC wist zich tot de rust dan ook geen enkele fatsoenlijke kans meer te scheppen. SCN kwam daarentegen een aantal keren gevaarlijk door en kon zeker aanspraak maken op de gelijkmaker. Echter ook SCN toonde zich niet bepaald slagvaardig in de afronding waardoor CSVC met een voorsprong leek te gaan rusten. In de slotminuut van de eerste helft viel de gelijkmaker echter toch nog. Het was Patrick Aasman die een afvallende bal met een streep langs CSVC doelman Rogier Assen joeg.

Na de rust ging het voetballend iets beter bij CSVC maar goed werd het nooit. Verder dan een paar kleine kansjes kwam men dan ook niet. Het was juist SCN dat voelde dat er meer te halen was en daardoor steeds dreigender opdook voor het CSVC doel. Doelman Rogier Assen werd een paar keer flink op de proef gesteld maar kweet zich prima van zijn taak. Ook vlogen enkele schoten net naast of over het CSVC doel. Het bleef uiteindelijk bij een 1-1 gelijkspel waarbij CSVC blij mocht zijn met het punt en SCN het meest aanspraak mocht maken op de volle winst.

CSVC rest nog twee wedstrijden voor de winterstop namelijk Tiendeveen uit en MSC/Amslod thuis. Om het verblijf bovenin de ranglijst te prolongeren zal er in beide wedstrijden resultaat behaald moeten worden.