Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - MSC/Amslod 1 (regulier) op 8 dec.. om 14:30

Vitesse '63 op valreep naast CSVC

Door een treffer in de 90'ste minuut verstoorde Vitesse '63 het Coevorder periodetitelfeestje en bleef de achterstand beperkt tot drie punten. In de slotfase van de wedstrijd leek het erop dat CSVC de 2-1 voorsprong over de meet zou trekken, de eerste periodetitel binnen zou hebben en de voorsprong op Vitesse '63 zou vergroten naar zes punten. Met het gelijke spel is de periodetitel zeker nog niet weg voor CSVC daar het komende zaterdag tegen SVBO aan een punt genoeg heeft om de titel binnen te slepen.

Hoewel het CSVC dus sneu afging in de slotfase was, alles in ogenschouw genomen, het gelijke spel wel terecht. In de openingsfase van de wedstrijd kreeg CSVC de eerste kansjes. Na een geweldige crosspass van Dion Jongbloed kon Dylan Huizing vanaf links inkomend de bal op de borst meenemen richting Vitesse '63 doel. Zijn schot werd echter bij de eerste paal gestopt door de doelman. Ook kreeg CSVC een aantal kop kansen en was men niet attent genoeg bij een tweetal scherp indraaiende vrije trappen. Daarna werd het minder met CSVC en was Vitesse '63 tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer. Eerst miste de anders altijd gevaarlijke maar nu onzichtbare spits Alfred Pekel een goede voorzet finaal. Niet veel later tikt Aron Westert een voorzet van rechts net voorbij de tweede paal naast. De voor het publiek tegenvallende eerste helft leek met 0-0 afgesloten te worden maar in de slotminuut kopte Aron Westert toch nog de 0-1  binnen waarbij de dekking van de CSVC defensie onvoldoende was.

Na rust zat er wat meer actie in CSVC. Dat leverde dan ook binnen vijf minuten de gelijkmaker op. Een kort genomen hoekschop werd voor gegeven door Bart Turien en door de goed inkomende Dion Jongbloed uitstekend ingekopt. Vervolgens gingen beide teams wel voor de winst maar wisten zich geen raad in de afronding. Vitesse '63 had in die fase geluk dat de prima leidende scheidsrechter R. Annen een handsbal in de zestien niet kon zien en dus ook geen strafschop gaf. Wat hij echter wel had kunnen zien dat Bram Maes ruim binnen de zestien onderuit werd getikt. Annen wuifde het weg maar het was een onomstreden strafschop. Een vrije trap leek CSVC redding te brengen. De uitstekend spelende Hilko Koster schoot de bal met een fraaie curve langs doelman Arjen van Noord en zette CSVC een kwartier voor tijd op een 2-1 voorsprong. De gasten toonden zich aangeslagen en leken zich gewonnen te geven. Op dat moment kreeg CSVC volop tijd en ruimte om de genadeslag uit te delen maar verzuimde daarin wederom door gebrek aan rust en inzicht. Dit keer brak het CSVC wel op. Vitesse '63 rechtte haar rug en toog in de slotfase, geholpen door CSVC middels slechte passing en dom balverlies, ten aanval om onder het verlies uit te komen. Aanvankelijk leek het niets op te leveren tot invaller Jeroen van de Berg in een ultieme poging CSVC doelman Rogier Assen met een schuiver in verste hoek verraste en de 2-2 eindstand op het scorebord zette.

Aan CSVC nu de taak om zaterdag de eerste prijs van deze competitie te pakken en de koppositie vast te houden. "Winterkampioen" is dan de volgende uitdaging.