Aankomende wedstrijd: SVBO 1 - CSVC 1 (regulier) op 17 nov. om 14:30

Winst op SC Angelslo

Winst op SC Angelslo, periodetitel lonkt voor CSVC

Met nog twee wedstrijden te gaan in de eerste periode heeft het Coevorder CSVC de eerste periodetitel binnen handbereik. De strijd kent een mooie ontknoping daar de nummer twee op de ranglijst en dus de grootste concurrent Vitesse '63 aanstaande zaterdag te gast is in Coevorden op sportpark "Klinkenvlier". CSVC heeft een voorsprong van drie punten en is bij winst niet meer te achterhalen. Mocht het duel in een gelijk spel eindigen moet CSVC een week later winnen van SVBO om de titel alsnog in de wacht te slepen. Bij verlies is men nog niet uitgeschakeld en moet er uiteraard gewonnen worden van SVBO maar zal het doelsaldo de beslissing brengen, er vanuit gaande dat Vitesse '63 haar wedstrijd wint van SJS. Aan dit alles lag de winst op Sc Angelslo dus ten grondslag. CSVC won de wedstrijd uiteindelijk verdiend met 3-1 maar makkelijk kwam de zege zeker niet tot stand. Hoewel ongebruikelijk maar CSVC begon erg matig aan het duel. Na ruim tien minuten leek CSVC die impasse te doorbreken met een treffer. Justin Regtop kopte op fraaie wijze de 1-0 binnen. Op aangeven van de assistent scheidsrechter van Sc Angelslo Mark Gossen keurde scheidsrechter Erik Fokkens de absoluut correcte treffer af. Nu is het een bekend fenomeen dat alle clubgrensrechters, ook die van CSVC, weleens een keer niet bepaald terecht in het voordeel van de eigen club vlaggen. Grensrechter Gossen maakte er op alle fronten echter een potje van deze middag. Hoekschoppen waren uiteraard doelschoppen, aanvallen van CSVC bij voorbaat buiten spel en het mooiste bewaarde hij tot het laatste. CSVC kreeg in blessuretijd een onbetwistbare strafschop toegewezen welke door Bart Turien ingeschoten maar gekeerd werd door doelman Jarno Brands. De inkomende Wesley Schutten schoot de bal vervolgens alsnog in het doel en wie stond er te vlaggen? Juist, grensrechter Gossen. Scheidsrechter Fokkens dacht dat hij voor te vroeg inlopen vlagde maar dat is niet aan de grensrechter om dat te bepalen, maar nee.....Gossen vlagde voor buitenspel.......totaal onmogelijk dus. Maar goed de eerste treffer van CSVC ging dus niet door, sterker nog, in dezelfde minuut kwam men op achterstand. Ali Arslan verraste CSVC doelman Rogier Assen met een schuiver en zette de Emmenaren op een 0-1 voorsprong. Na deze treffer ging CSVC zichbaar beter spelen en zette Sc Angelslo onder druk. Dit leverde halverwege de eerste helft dan ook de verdiende gelijkmaker op. De wel zeer hardwerkende Dylan Huizing schoot bij de tweede paal de 1-1 binnen. Huizing ontsnapte meerdere keren over links daar hij z'n directe tegenstander veel te snel af was waarop Haso Garazlic voor rugdekking moest zorgen. Garazlic had geluk dat de veel te laconiek fluitende Fokkens hem bij een charge op Huizing niet met rood wegstuurde. Hoewel de spelers op zich prima met elkaar omgingen vielen er toch een aantal veel te zware overtredingen te constateren welk door de leidsman veelal door blijvend balbezit met voordeel werd afgedaan. Na rust was CSVC de betere en kwam na een kwartier spelen op voorsprong. De als in een flipperkast voor het Emmer doel heen en weer schietende bal werd uiteindelijk door de keihard werkende Niels Santing in het doel gewerkt. Hoewel CSVC vervolgens wel probeerde de tegenstander de nekslag toe te brengen in de vorm van de derde treffer slaagde men daar niet in. Kansen werden er voldoende uitgespeeld maar de afronding was weer ver te zoeken. Met name Wesley Schutten kreeg een drietal mogelijkheden om het duel definitief te beslissen maar strandde steeds op de doelman. Dat een minimale voorsprong, ongeacht de veldverhouding, altijd link is bleek wel bij een vrije trap van Sc Angelslo. De indraaiende bal werd door alles en iedereen gemist zodat de goed opgestelde doelman Rogier Assen de bal klemvast had maar elke aanraking van de bal onderweg kan in zo'n geval fataal zijn. Het niet voldoende afronden van de kansen gaat CSVC nog een keer opbreken dit seizoen. Zoals vermeld viel de 3-1 nog wel in blessuretijd maar had veel eerder op het scorebord moeten staan. Maar goed , CSVC is momenteel ongeslagen koploper hetgeen zeker een basis is om te strijden voor de titel. CSVC is daar zeker kandidaat voor.