Aankomende wedstrijd: SVBO 1 - CSVC 1 (regulier) op 17 nov. om 14:30

Eerste puntverlies CSVC.

In en tegen Nieuw Balinge kwam CSVC niet verder dan een puntendeling. In de slotminuut van de wedstrijd kwamen de gastheren alsnog langszij. Daar medekoploper SVBO verloor van Tiendeveen bleef CSVC op gelijke hoogte, nu met Tiendeveen als koploper door een beter doelsaldo. CSVC trof in Nieuw-Balinge een zeer stugge tegenstander aan die zich zeker niet zomaar gewonnen wenste te geven.

CSVC speelde aanvallender dan de thuisclub maar schiep zich bar weinig kansen. Door persoonlijke acties had CSVC ook nog redelijk eenvoudig op voorsprong kunnen komen maar men strandde steeds in het zicht van de haven. Zo soleerde Jurriaan Veldhuis een keer op fraaie wijze door de defensie maar faalde in de afronding. Halverwege de eerste helft gooide Nieuw-Balinge de schroom wat van zich af en kwam steeds meer aan aanvallen toe. Absolute uitblinker was aanvoerder Erwin Smale die veelal aan de basis stond met prima passes. Ook een vrije trap van Smale kon door CSVC doelman Rogier Assen maar net uit de benedenhoek worden getikt. In de fase voor rust had een voorsprong voor Nieuw-Balinge zeker tot de mogelijkheden behoord.

Na rust leek CSVC de zaken wat beter aan te pakken. Uit een fraaie voorzet van de opkomende Michel Groote kopte Justin Regtop onhoudbaar de 0-1 langs doelman Gerard van Zwol. Vervolgens brak CSVC over rechts herhaaldelijk door via Dylan Huizing die zijn tegenstander telkens te snel af was. Trainer Eefting wisselde deze speler dan ook. De eerste actie van zijn vervanger was het neerhalen van Dylan Huizing toen deze weer ontsnapte. Rood is hier voor de enige straf maar de matig leidende scheidsrechter T.W. Hein had het blijkbaar niet goed gezien. Ondanks de nodige mogelijkheden bouwde CSVC de score niet uit en het gevolg laat zich raden. Na dom balverlies op het middenveld stormde Dennis Tump, zoals het een echte spits betaamd, als een echte stormram met de ellebogen breed dwars door de CSVC defensie om vervolgens met een punter doelman Assen kansloos te laten. Door de gelijkmaker groeide het enthousiasme bij de thuisclub zodat het publiek er ook achter ging staan. CSVC had het even moeilijk maar een briljante actie van Hilko Koster leek CSVC toch de volle winst te bezorgen. De opkomende Koster speelde de spits in en schoot de teruggelegde bal vervolgens van twintig meter op fraaie wijze langs de kansloze doelman van Zwol. Wederom winst voor CSVC, althans daar leek het zeker op. Een vrije trap in de negentigste minuut van Chris Schutte vanaf links verdween ineens langs alles en iedereen zomaar in het doel. Een dolgelukkig Nieuw-Balinge en een verbouwereerd CSVC was het gevolg van de 2-2 einduitslag.