Aankomende wedstrijd: SJS 1 - CSVC 1 (regulier) op 27 okt. om 14:30

Goed vervolg van openingsduel

Het uit de derde klasse gedegradeerde FDS was gastheer in de eerste uitwedstrijd van CSVC dit seizoen. Op de Havelterberg kwam CSVC uiteindelijk met 0-2 als winnaar uit de strijd.

Makkelijk ging dat echter zeker niet. In de eerste helft bleek namelijk duidelijk dat de thuisclub een aantal zeer goede voetballers herbergde. Spelers uit de regio die een paar klassen hoger ook zeker mee kunnen komen. In het eerste halve uur moest CSVC dan ook zeer attent zijn om niet op achterstand te komen. Dat was men echter ook en ondanks dreiging van FDS zijde gaf de CSVC defensie met doelman Rogier Assen als betrouwbaar sluitstuk dan ook geen krimp. De beste kansen waren voor rust zelfs voor CSVC maar voor alsnog werd daar geen rendement uit gehaald.

Na rust kreeg het overwicht van CSVC steeds meer vorm. De Coevordenaren kregen dan ook een aantal prima kansen om op voorsprong te komen maar faalden in de afwerking. Met nog een klein kwartier te gaan kwam de voorsprong dan toch. Na mistasten in de FDS defensie was het Cas Last die CSVC op een 0-1 voorsprong zette. CSVC bleef vervolgens goed georganiseerd spelen en beloonde zich daardoor met een tweede en beslissende treffer. Een uitstekend uitgevoerde aanvalsopzet werd uiteindelijk door Jurriaan Veldhuis onhoudbaar in de verre hoek geschoten. Na de 0-2 gooide de thuisclub in de slotfase nog een keer alles op de aanval. Verder dan een vrije trap die op de vuisten van Rogier Assen uiteen spatte kwam men echter niet. H

oewel de overwinning van CSVC zeker verdiend was en zelfs ruim hoger had kunnen uitvallen zullen er zeker nog ploegen sneuvelen op de Havelterberg. CSVC speelt zaterdag thuis tegen het eveneens ongeslagen Onstwedder Boys.