Aankomende wedstrijd: CSVC 1 - MSC/Amslod 1 (regulier) op 8 dec.. om 14:30

Uitstekende seizoens opening CSVC

Sinds jaar en dag ging, om wat voor reden dan ook, de eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen verloren voor CSVC. Veelal ook nog gevolgd door wat onnodige puntendelingen waardoor de start meestal matig genoemd kon worden. Er was zelfs een seizoen waarin CSVC in de openingswedstrijd tegen Fit Boys in Beilen volledig afgedroogd werd maar aan het eind van het seizoen toch promoveerde.

Afgelopen seizoen werd de openingswedstrijd in Borger nog met 2-0 verloren. Dit keer was het allemaal anders. CSVC opende wederom tegen Borger en lieten de gasten middels een 4-0 overwinning volledig kansloos. Borger trainer Arne Joling kwam, mede door het vertrek van een aantal spelers, met een volledig verjongd team naar Coevorden. Al snel bleek dat het een moeilijke middag voor de gasten zou worden. CSVC bleek een stuk stabieler te zijn geworden. De komst van Hilko Koster en Jurriaan Veldhuis als ook de terugkeer van Michel Groote na een langdurige blessure lagen daar zeker aan ten grondslag. CSVC had vanaf de eerste minuut controle over de wedstrijd. Steeds weer werd de opbouw vanuit de defensie en het middenveld prima verzorgd. Kansen kwamen er daardoor ook maar het duurde tot de achttiende minuut voor de score geopend werd. Het was Michel Groote die Borger doelman Edwin Haandrikman met een fantastisch genomen vrij trap kansloos liet en de 1-0 aantekende. Het niet naar behoren omgaan met de kansen mag als enige manco van CSVC genoemd worden deze wedstrijd. Wel scoorde Jurriaan Veldhuis na een half uur op fraaie wijze de 2-0. Veldhuis schoot een dieptepass ineens langs de Borger doelman. Nog voor rust kreeg CSVC kansen op 3-0 en meer maar was niet zorgvuldig genoeg in de afwerking. Zo kopte Veldhuis in riante positie op de lat. Voor Borger viel slechts een klein kansje te noteren welke door doelman Rogier Assen onschadelijk werd gemaakt.

Na rust was het overwicht van CSVC nog groter en had men meer dan voldoende ruimte en kansen om tot een forse score te komen. De 3-0 viel redelijk snel in de tweede helft. Justin Regtop werkte een voorzet vanaf rechts keurig af. Daarna stokte het helemaal bij CSVC en duurde het tot vijf minuten voor tijd voor de volgende treffer viel. Wesley Schutten kopte een geweldige voorzet van Hilko Koster prima in en bracht daarmee de 4-0 einduitslag tot stand.Hoewel een zwaluw nog geen zomer maakt enz.enz. is duidelijk zichtbaar dat er dit seizoen mogelijkheden liggen voor CSVC om mee te doen om de prijzen.

CSVC zal daar vorm aan moeten geven door komende zaterdag te winnen van FDS.