Aankomende wedstrijd: () op . om

CSVC in slotfase naast SVBO

Daar CSVC de tweede competitieronde vrij was en het openingsduel in Borger verloren ging trad men in Barger- Oosterveld  nog puntloos aan tegen mede koploper SVBO dat zes punten haalde uit twee duels. Zo droogde SVBO in de eerste competitiewedstrijd Sc Elim, de gedoodverfde kampioens kandidaad, met 5-1 af.

CSVC leek aanvankelijk hetzelfde lot te ondergaan. Na zeven speelminuten stond op het sportpark aan de Parklaan al een 2-0 voorsprong voor de thuisclub op het scorebord. Tot twee keer toe balverlies op het middenveld vormden de inleiding tot twee razendsnelle aanvallen van SVBO over rechts welke eveneens tot twee keer toe fantastisch afgerond werden door Nick Klingenberg. Zo leek het een triest middagje te worden voor CSVC op het nieuwe, prachtige kunstgrasveld van SVBO. Hoewel CSVC duidelijk wakker geschud was wist men er tot aan de rust bitter weinig tegenover te zetten. In aanvallend opzicht ging er veel te veel fout. Slechts een vrije trap van Bart Turien belandde tussen de palen maar werd door de doelman keurig verwerkt. Meer gevaar wisten de Coevordenaren niet te stichten.

Ook in het eerste kwartier na rust viel er weinig hoopvols te bespeuren. Hoewel CSVC de afnemende aanvalsdrift van de thuisclub wel wist te beteugelen kwam men zelf ook amper gevaarlijk door. Halverwege de tweede helft viel er een kentering waar te nemen. CSVC ging opportunistischer spelen hetgeen onmiddellijk gevaarlijke situaties voor het SVBO doel opleverde. Resultaat kwam van de voet van de ingevallen, na een week ziek te zijn geweest, Ruben Assen. Van ruim twintig meter schoot Assen uiterst fraai en onhoudbaar voor de doelman de 2-1 in de linkerbovenhoek. Eindelijk brak bij CSVC het besef door dat er wel meer te halen viel. SVBO kwam er niet meer uit en CSVC hield de druk er vol op. Dit leverde een tweetal goede kansen op die echter niet benut werden. Met name Bart Turien had een goede voorzet van rechts in de gelijkmaker moeten omzetten doch schoot voorlangs. Toch viel de gelijkmaker. Wesley Schutten zette goed door op links en zag z'n voorzet door Dylan Huizing te worden gepromoveerd tot de gelijkmakende 2-2. SVBO lag op de slachtbank maar de tijd was te kort voor CSVC om alsnog de volle winst te realiseren.

Het eerste punt was in elk geval binnen en hopelijk heeft men van deze wedstrijd geleerd hoe in deze klasse gespeeld moet worden om resultaat te behalen. Hogeschool voetbal is daarvoor niet de beste optie en heeft men het team ook niet voor. Er is echter kwaliteit genoeg om op eenvoudige wijze mee te dingen naar de titel hetgeen zeer waarschijnlijk ook voor SVBO zal gelden.