Aankomende wedstrijd: () op . om

CSVC het voetbal, Borger de punten.

Voor CSVC werd het openingsduel van de nieuwe competitie op sportpark "de Drift" in Borger zeer teleurstellend. CSVC was voetballend gezien de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar liet zich op een smadelijke 3-0 nederlaag trakteren. Bij CSVC stond Herrald Benjamins, hersteld van een langdurige knieblessure, weer in de basis. De node gemiste Jimmy Arends was nog niet zover maar zal op korte termijn weer van de partij zijn.

De eerst helft verliep dramatisch voor de Coevordenaren. Men trachtte met verzorgd aanvallend spel vanuit het middenveld de defensie van Borger te slechten. Dit leek ook niet al te moeilijk daar de beide backs geen onneembare vesting bleken en er voldoende ruimte achter de laatste linie lag. Het grote manco van CSVC stak echter meteen de kop weer op. Men was weer lang niet slagvaardig en zorgvuldig genoeg in de afwerking waardoor de defensie van Borger steeds tijdig voor opruiming kon zorgen. Dat was precies koren op de molen voor de gastheren. Het grote motto van Borger was de bal zo hard mogelijk naar voren te roeien om zodoende de spitsen Kenter en Stevens te bereiken. Uit drie van deze situaties sloeg het genoemde duo ook drie keer toe, zij het geholpen door zwak ingrijpen van de CSVC defensie. Albert Stevens tekende voor de eerste twee treffers terwijl Luuk Kenter Borgers derde achter de vertwijfelde CSVC doelman Rogier Assen schoot. Borger haalde dus honderd procent rendement terwijl het veelvuldig aanvallende CSVC niet verder kwam dan een fraaie inzet van Cas Last welke echter even fraai uit de rechter benedenhoek werd getikt door doelman Edwin Haandrikman en een opgelegde kans voor Dylan Huizing die echter veel te lang treuzelde in de afwerking. Door dit alles kon de thuisclub met een riante 3-0 voorsprong gaan rusten.

Na rust zette CSVC meteen de aanval weer in maar feitelijk was het spelbeeld identiek aan de eerste helft. Men kwam centraal zowel als aan de zijkanten wel door maar er kwam amper een fatsoenlijke, bruikbare voorzet af. De thuisclub stelde zich meer en meer in op het prolongeren van de voorsprong en haalde er een spits af ten faveure van een middenvelder. Hoewel CSVC met al haar aanvallende impulsen amper kansen kreeg was de zeer behendige no nonsens spits Luuk Kenter nog wel heel dicht bij zijn tweede treffer maar dat leed bleef CSVC bespaard. Hoewel Borger het steeds benauwder kreeg wist men de 3-0 voorsprong toch vast te houden tot het moment dat scheidsrechter Jan Kuipers een eind maakte aan zijn wandeling en aan de wedstrijd.