Aankomende wedstrijd: Avereest 1 - CSVC 1 (regulier) op 18 apr.. om 14:30

CSVC doet zich te kort in Hollandscheveld

Op een drassig, maar prima bespeelbaar veld op sportpark "De Oosthoek" in Hollandscheveld liep CSVC tegen haar eerste nederlaag aan, zij het een zeer schlemielige. De thuisclub had tot deze ontmoeting slechts een punt weten te vergaren. Normaliter was het hier na de wedstrijd tegen "Coevorden" ook bij gebleven. CSVC speelde namelijk een prima wedstrijd maar vergat echter te scoren. Voetballend was CSVC gedurende de hele partij een klasse beter dan de gastheren maar liet men het na dat in de score uit te drukken. De opbouw van de aanvallen van CSVC was steeds prima verzorgd maar voor het domein van Hollandscheveld doelman Lennard Vos wilde het maar niet lukken. Inzetten werden op het laatste moment geblokt of men vond doelman Vos, die een uitstekende wedstrijd keepte, op haar weg. Bovendien was CSVC een aantal keren zelf debet aan het slechte afronden door de, soms, volledig vrijstaande en zich in scoringspositie bevindende medespeler niet te zien of te bereiken. Hoewel Hollandscheveld weinig aan aanvallen toekwam kreeg het voor rust toch een scoringskans doch de kopbal werd prima gepakt door doelman Rogier Assen. Na rust hetzelfde spelbeeld. Een kwartier voor tijd leek het toch nog te lukken toen Justin Regtop, na een sublieme aanval, in scoringspositie kwam maar recht tegen doelman Vos op schoot. Dergelijke kansen dienen een treffer te zijn daar men anders geen aanspraak op resultaat kan doen gelden. Het zeer sportieve duel leek op een 0-0 eindresultaat uit te draaien tot minuut 89. Hollandscheveld kreeg, onterecht, een vrije trap toegewezen door de overigens prima leidende J. Kingma uit Bergum, op ongeveer twintig meter van het CSVC doel. Roy Strijker draaide de bal over het muurtje en zag de bal, tot ontzetting van alles wat CSVC was, langs de graaiende handen van doelman Assen in het doel verdwijnen. Zelfs de Hollandscheveld aanhangers waren verbaasd dat de wedstrijd een dergelijke ontknoping kreeg en gaven dat ook volmondig toe. Hollandscheveld viel echter niets te verwijten daar CSVC de nederlaag volledig aan zich zelf te danken had. Gezien het vertoonde spel moeten de Coevordenaren het maar als een incident zien daar de basis om mee te strijden om de bovenste plaatsen zeker aanwezig is. Zaterdag is ZZVV uit Zuidwolde te gast op sportpark "Klinkenvlier" in Coevorden.